Nieuwjaarsspeech voorzitter ZPB op zaterdag 7 januari 2023
Nieuwjaarsspeech voorzitter

Goedenavond!

Wat fijn om weer een nieuwjaarsreceptie te mogen houden. Het is ook mijn eerste als voorzitter, de vorige twee zaten we nog in lockdown.  Dat is dus ook een goede reden om nadat we op het nieuwe jaar getoast hebben nog een “rondje van de voorzitter” te doen want over een periode van 2,5 jaar heb ik vrij weinig rondjes van de voorzitter kunnen geven!

Maar als we dan kijken naar vandaag, en excuses voor de late aankondiging, dan konden we geen beter moment kiezen.  We hebben zojuist een mooie wedstrijd van Dames1 achter de rug. Een team gevuld met ervaren krachten en talent uit de jeugd. De ambitie om volgend jaar weer naar de eredivisie terug te keren is luid en duidelijk en daar gaan we hard aan werken. De  dames, de staf en alle andere betrokken hebben veel lastige uitdagingen meegemaakt de afgelopen jaren maar de spirit is ongebroken. Een warm applaus voor de Dames van ZPB!

Vanavond missen we vanuit het bestuur Micky, die zit thuis in de ziekenboeg. Maar die is over een paar dagen weer beter. Voor onze penningmeester Rene ligt dat anders. Maar hij  is er wel vanavond!  Echt bijzonder! Hopelijk is hem nog veel mooie tijd gegund met zijn gezin en zelfs nog met ons cluppie. Alle hartverwarmende aandacht van jullie voor hem, heeft hem en Corina en hun dochters goed gedaan.  

En de ambitie van de Dames en de zorg als familieclub voor Rene vatten gelijk samen waar ZPB voor staat. Een club van en voor elkaar waar ambitie, top-, breedtesport en gezelligheid samen komen.

De ambitie knalt er ook uit bij ons herenteam die na jaren van degradatiegevaar en zelfs een redding door “corona” weer mee doet om de prijzen. Heren die overigens net als diverse leden van onze seniorenteams gisteren aanwezig waren bij het meer dan gezellige mixtoernooi een aansluitend feestje.

Gezellig was het ook bij het kerstontbijt van onze zwemafdeling. Maar liefst 77 mensen in ons clubhuis .  Een afdeling die het organisatorisch niet makkelijk heeft gehad het afgelopen jaar.
Ik hoop dat we in 2023 rust, structuur en gezelligheid de hoogste prioriteit kunnen geven voor de zwemmers.

Dit kalenderjaar vierden we ook ons 90 jarig bestaan, diverse activiteiten en ook speeches zijn hier al aan gewijd en er komt er nog eentje.  Voor nu beperk ik me dan ook tot, op naar de 100 jaar!

En die 100 jaar, die bereiken we in 2032. En laat dat nou ook eens het jaar zijn waarin NOCNSF Nederland het sportiefste land ter wereld wil laten zijn met topteamsport van het hoogste niveau. Ook omdat men er van overtuigd is dat het sociale karakter van samen sporten goed is voor de maatschappij. FILMPJE:  https://youtu.be/tvqALr7I4gA  Iets waar wij als club het roerend mee eens zijn.

Verder vooruitkijkend naar 2023 hebben we zoals iedereen zorgen over wat er in de wereld gebeurt. Heel concreet over onze gasrekening. Daar zijn we ons als club bewust van en er is ook veel werk aan de winkel. Misschien komen er mensen in de problemen, meldt dit dan bij het bestuur.  De stichting is hard op zoek naar meer sponsors,  maar kan terugkijken op een meer dan geslaagde bijeenkomst op 17 december. Praktische en financiële problemen kunnen we overwinnen. Onze saamhorigheid is het enige medicijn tegen alle mogelijke menselijke vraagstukken die we nog kunnen tegenkomen.

Dat gezegd hebbende kijken we positief en enthousiast naar het komende jaar. Als laatste noem ik dan ook onze jeugdafdeling. Zij hebben de toekomst, en hun ouders zijn de vrijwilligers van vandaag en morgen. En ook daar bruist het van de eerder genoemde gezelligheid en ambitie . 
Op naar een mooi jaar met elkaar waar we veel mooie dingen met elkaar gaan beleven.
PROOST! 

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner