ZPB H&L Productions

Vertrouwenspersoon

Meer voor informatie over het Preventie- en integriteitsbeleid, klik hier.

Als club zijn we verplicht om alle leden een -zoals dat heet- veilige sportomgeving te bieden. Je moet bij ons met plezier kunnen sporten, zonder allerlei knagende gedachten over de manier waarop we met elkaar omgaan. Als extra voorzorg hebben we nu de functie van vertrouwenspersoon ingericht. Bij de vertrouwenspersoon kun je terecht als je ziet of een sterk vermoeden hebt dat er iets mis is in de manier waarop leden met elkaar of met jou omgaan. Hieronder lees je er meer over. 

Mogen wij ons even voorstellen?
Wij zijn Daan Hooimeijer en Liesbeth de Waal. Wij zijn de vertrouwenspersonen. Hieronder leggen wij uit wat dit inhoudt en wat de werkwijze is.

Daan

Liesbeth

Wat is ongewenst gedrag?
Plezier in sport en ontmoeten is belangrijk. Gedrag dat dit plezier in de weg staat, is ongewenst. Ongewenst gedrag kan zijn: pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en vechten, schoppen, slaan enz. Kortom: gedrag dat niet past binnen onze sportieve vereniging en waar jij of een ander onder lijd

Het is jammer, maar overal waar groepen mensen bij elkaar komen bestaat de kans dat ongewenst gedrag ontstaat.  Met het aanwijzen van een vertrouwenspersoon geeft het bestuur aan dat voor dit ongewenste gedrag geen plaats is binnen onze vereniging.

Waarom een vertrouwenspersoon?
Bij ZPB H&L Productions kunnen we op een ontspannen manier sporten en elkaar ontmoeten. Belangrijk daarbij is dat we op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Gelukig is dat ook de meest voorkomende manier in onze club.
Toch kan het gebeuren dat bepaald gedrag, dat bijvoorbeeld als een grapje begon, vervelend wordt. Het kan dan zo worden dat jij of iemand anders in je omgeving daar onder te lijden heeft. Dan gaat het gedrag over een grens.

Wanneer neem je contact op?
Als je niet weet hoe je een situatie met vervelend gedrag oplost en je vindt het moeilijk om er met je ouders, trainer of coach over te praten, dan kun je het voorval met één van ons bespreken. In de allereerste plaats luisteren we naar je verhaal. Veel mensen denken dat ze zeuren of overdrijven als ze dit soort klachten hebben. Ook voelen sommigen zich een verklikker ofzo. Bij de vertrouwenspersoon kun je altijd terecht en je kunt er zeker van zijn dat alles wat je zegt tussen jullie blijft.

Samen bekijken we op welke manier je klacht het beste afgehandeld kan worden. Uiteraard is ons gesprek vertrouwelijk en zonder jouw toestemming zullen wij geen verdere stappen ondernemen.

Voor meer informatie over de functie van de vertrouwenspersonen vindt je hier de Taken Vertrouwenspersoon.

Hoe neem je contact op?
Je kunt ons mailen als je zelf te maken hebt met ongewenst gedrag of als je tijdens of na het sporten ontdekt dat iemand anders er onder lijdt. Wij maken dan indien nodig een afspraak voor een gesprek. Het adres is: vertrouwenspersoon@zpb.nl maar bellen met ons kan ook altijd, Daan 06 - 36 13 67 34 of Liesbeth 06 - 34 01 08 09.

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner