Sponsorvormen

Sponsorvormen

Een samenwerking aangaan met ZPB H&L Productions kan in de vorm van een sponsorschap. Afhankelijk van de wensen kunnen wij voor jou en jouw bedrijf een pakket op maat samenstellen om een zo optimaal mogelijk rendement uit de sponsoring te halen. Grofweg kennen we 3 vormen van sponsoring:

Algemene sponsoring
Evenement sponsoring
Adverteermogelijkheden & Reclame

Wil je als bedrijf een specifiek doel binnen onze club sponsoren dan zijn hier meer dan voldoende mogelijkheden voor. Denk hierbij aan specifieke sponsoring van jeugd of juist senioren/ouderen. Daarnaast is het mogelijk om specifiek voor topsport of breedtesport te kiezen. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en de hieraan gekoppelde uitingen die bij jouw organisatie passen.
Bovenstaande vormen van sponsoring komen hier aan bod. Aarzel vooral niet om contact te zoeken en gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken. De Sponsorcommissie van ZPB H&L Productions onderhoudt contacten met de sponsoren van ZPB H&L Productions. Deze sponsoring is noodzakelijk om onze ambitie waar te maken en wordt vooral ingezet om ZPB H&L Productions financieel te ondersteunen.

Algemene Sponsoring

Hoofdsponsorschap 
H&L Productions is de hoofdsponsor van Zwem en Poloclub Barendrecht voor alle zwem- en waterpoloteams. In alle communicatie wordt de naam ZPB H&L Productions gevoerd.

“ZPB is een echte familieclub, H&L Productions
 is een echt familiebedrijf.  Sterker nog,
zonder ZPB was H&L er waarschijnlijk helemaal
niet geweest! Daarom zijn wij hoofdsponsor!”
- Arnoud Heijboer-

Het Genootschap
Het doel van het Genootschap van ZPB H&L Productions is het ondersteunen van het topsportprogramma binnen ZPB. In deze ondersteuning staat “liefde voor de club” centraal.
De leden zijn begaan met de club en haar leden en zien de teams op het hoogste niveau graag succesvol zijn.  Het genootschap is niet gericht op “zakendoen”, wel willen de ondernemers binnen het genootschap hun onderlinge kennis, ervaring en verbondenheid benutten, denk hierbij aan klankborden en met elkaar meedenken.  Voor de meer commerciële behoeften is een Genootschapslid, wanneer gewenst, automatisch lid van de businessclub. 100% van de inkomsten uit de sponsoring via het genootschap worden gebruikt voor het topsportprogramma van zowel de jeugd, dames als heren.

Aanvullend heeft een lid van het Genootschap de mogelijkheid om van onderstaande privileges gebruik te maken:

 • Aparte vermelding op ZPB TV & Sociale Media kanalen en omgekeerde reclamering, mogelijkheid om met een vastgesteld bericht of icoon voor delen op eigen accounts en websites te vermelden zoals; “Trotse partner van ZPB of Trotse sponsor van ZPB”
 • 1 x per jaar kosteloos gebruik maken van clubhuis tegen de geldende voorwaarden
 • 4 seizoenskaarten
 • 1 x per seizoen meedraaien in de voorbereiding en voorbespreking van Heren 1 of Dames 1
 • 2 x per seizoen de mogelijkheid om een training bij te wonen of mee te doen met Heren 1 of Dames 1

BusinessClub
Het doel van de Businessclub is het financieel ondersteunen van ZPB H&L Productions en het gezamenlijk ondernemen van activiteiten waar gezelligheid en gelegenheid tot het netwerken centraal staan.
Daarnaast ondersteunt de Businessclub ZPB H&L Productions onze zwem- en waterpolovereniging met projecten voor zowel top- als breedtesport. Van de bijdragen van de Businessclub wordt maximaal 10% gebruikt voor het organiseren van activiteiten & netwerkbijeenkomsten voor de Businessclub.

Gezamenlijke activiteiten & netwerken waar men aan kan denken:

 • 2 seizoenkaarten waarmee alle thuiswedstrijden van Heren 1 en Dames 1 kosteloos bezocht kunnen worden
 • Aparte vermelding op ZPB TV & Sociale Media kanalen en omgekeerde reclamering, mogelijkheid om met een vastgesteld bericht of icoon voor delen op eigen accounts en websites te vermelden zoals; “Trotse partner van ZPB of Trotse sponsor van ZPB”
 • 4 x per jaar een sponsorbijeenkomst rondom een thuiswedstrijd van Heren 1 en/of Dames 1 inclusief een (netwerk)borrel en voor- en/of nabeschouwing met de hoofdcoaches
 • 1 x per jaar bezoeken van een (eredivisie) uitwedstrijd of bijvoorbeeld de “play offs” inclusief vervoer
 • 1x per jaar een (business) event, aangevuld met een activiteit welke tegen een gereduceerd tarief bijgewoond kan worden
 • Tegen een gereduceerd tarief (€100,-) mag 1 keer per seizoen, tegen de geldende voorwaarden, het clubhuis gebruikt

Evenementen sponsoring
ZPB H&L Productions kent meerdere jaarlijks terugkerende evenementen waar alle sponsoren en leden apart over worden geïnformeerd, denk hierbij aan:

 • Het zomerkamp voor de jeugd
 • Het ZPB-diner
 • “Super Saturday, het Nederlands Kampioenschap, de final six/four en de play-offs”
 • Club evenementen zoals toernooien, zwemwedstrijden en familiedagen en evenementen en festiviteiten georganiseerd door de feestcommissie van ZPB H&L Productions

Je kunt als sponsor jouw naam of sponsoractiviteit aan een van deze evenementen koppelen.

Adverteermogelijkheden & Reclame
Binnen ZPB H&L Productions hebben we uiteenlopende mogelijkheden om te adverteren en reclame te maken. Onderstaand tref je de mogelijkheden.

Teamsponsoring
Met ruim 400 spelende leden en ruim 30 teams is er bijna altijd wel een mogelijkheid om teamsponsor te worden. Voor het team waar je zoon/dochter of jij zelf in speelt of een van de Eredivisie teams. Teamsponsoring is niet meer weg te denken in de hedendaagse sport. 
ZPB H&L Productions vindt het van belang dat wij onze, maar ook jouw belangen hierin goed onderhouden en dat geeft je recht geeft op de nodige aandacht en exposure als tegenprestatie voor de sponsoring.
Omdat we ook de belangen van onze overige sponsoren optimaal en eerlijk willen dienen en willen voorkomen dat we geen grip meer hebben op het gebruik van het ZPB H&L Productions merk en/of logo is sponsoring alleen toegestaan in overleg met de sponsorcommissie. Bedrukking op de natte kleding is voorbehouden aan onze hoofdsponsor. Op de droge kleding is op meerdere plekken ruimte om hier invulling aan te geven.

 Als teamsponsor ontvangt u van ons het volgende: 

 • Informatieformulier om ons te voorzien van jouw bedrijfsinformatie en beeldmerk.
 • Vermelding beeldmerk op onze website en ZPB TV
 • Jaarlijks een uitnodiging voor een sponsorevenement bij ZPB H&L Productions
 • 1 Seizoenkaart voor bezoek wedstrijden Heren 1 en Dames 1

Wanneer je ervoor kiest om een specifiek team te sponsoren ben je zichtbaar bij alle thuis- en uitwedstrijden waaraan dat team deelneemt. Er zijn diverse mogelijkheden tot teamsponsoring.
Afhankelijk van het team en het benodigde kledingpakket kunnen wij een aanbieding op maat maken. Denk hierbij onder andere aan:

 • Zwembroek en/of badpak (zonder bedrukking)
 • Caps (zonder bedrukking)
 • Short + shirt/polo
 • Trainingsbroek
 • Hoodie/Vest
 • Badjas
 • Jas
 • Tas

Spandoeken
In het waterpoloseizoen worden circa 400 Thuiswedstrijden gespeeld door de 30 teams van ZPB H&L Productions. Vanwege de tribune bij het zwembad kunnen wij grote groepen publiek ontvangen van zowel de thuis- als uitspelende partijen. Een spandoek is een ideaal middel om jouw reclame aan een groot publiek mee te geven.

Wedstrijdbal
Bij de verschillende teams die op eredivisie niveau spelen is er de mogelijkheid op per wedstrijd de wedstrijdbal te sponsoren. De sponsor van de wedstrijdbal krijgt hiervoor een door de spelers gesigneerde bal, vermelding op de ZPB TV voor, tijdens en na de wedstrijd en tevens wordt de sponsor bij het voorstellen van de spelers benoemd als sponsor van de wedstrijd.

Contact

Uiteraard zijn wij als sponsorcommissie enorm enthousiast over ZPB H&L Productions en wij willen dit enthousiasme graag op je overbrengen, zodat ook je door middel van sponsoring onze ambitie mee helpt te realiseren. Bovenstaande mogelijkheden zijn voorbeelden van de meest voorkomende sponsorvormen, maar uiteraard is er in een persoonlijke gesprek ruimte om een sponsoring op maat met je vast te stellen. Dat maatwerk zorgt ervoor dat wij niet alleen onze ambities waar kunnen maken, maar dat we ook met jou meekijken hoe we het beste uiting geven aan jouw sponsorschap om te profiteren van een verbinding met ZPB H&L Productions.
De leden van de sponsorcommissie zijn geregeld in het zwembad en in het clubhuis te vinden bij wedstrijden, trainingen en evenementen. Zichtbaarheid, benaderbaar en gezelligheid staan voorop!

Heb je vragen, sponsorambities of kom je graag in contact? Stuur dan een mail of schiet iemand aan van de sponsorcommissie, het verenigingsbestuur of het stichtingsbestuur aan!

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner