“het oneindige spel”
“het oneindige spel”
Megafoon met brieven

Voor een goede blik op organisaties kan er onderscheid gemaakt worden tussen eindige spellen en oneindige spellen.
Een voorbeeld van een eindig spel is een potje waterpolo.  Er zijn regels, er is een afgesproken tijd en aan het einde is er een winnaar of een verliezer.
De competitie kan ook gezien worden als een eindig spel.  Het leven van een organisatie, en dus ook van onze vereniging ZPB, moet echter gezien worden als een oneindig spel. Een spel wat nooit stopt, na een tegenslag krabbel je weer overeind en probeer je het nog een keer.   Uiteindelijk is het doel de continuïteit van de vereniging. Voor nu en volgende generaties.  Met elkaar voor elkaar.

Zeker in onze sport omgeving kijk je regelmatig met de bril van het eindige spel.  Door deze bril hebben de dames zaterdag de finale verloren. Jammer.  Met de bril van het oneindige spel zie je echter iets heel anders.  Zaterdag was het hoogtepunt van een reis van een jaar naar deze finale! De dag zelf met de busreis, de finale en de afterparty was een dag van verbinding voor vele ZPB’ers.  Ook de gedeelde tranen van verdriet. Op de herinneringen aan deze dag worden de activiteiten van de toekomst gebouwd.  Wie weet, staan we volgend jaar alweer in Heerenveen.
En het jaar daarop in Den Haag 😉

En als we met elkaar door de oneindige bril blijven kijken naar onze club dan zien we wat ertoe doet en halen we met gemak ons 100 jarig jubileum in 2032!

Dan zien we dat een jeugdkamp net zo belangrijk is als een zwem of polowedstrijd.  Aanmelden en meer informatie over het kamp 2024 kun je vinden op deze site op de eigen pagina van het kamp.

Dat een pubquiz, de vijfde periode en een weekendje weg met je team er toe doen.  En dat het spelplezier bij trainen en wedstrijden voorop staat.

En natuurlijk blijven we de “eindige spellen” proberen te winnen -> komend weekend kan de zwemafdeling, H7, AJ1 en Da1 kampioen worden! Tot ziens in het zwembad.

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner