Succesvol ZPB-jeugd weekend
ZPB-jeugd eredivisie teams winnen allemaal afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen
20230423  N6A9331 (Groot)

Afgelopen weekend was het eindelijk zover, alle jeugd eredivisie teams bij zowel de jongens als de meiden hebben het maximale aantal punten behaald. Sommige hadden de punten harder nodig dan de ander maar dit maakt ons niet minder trots op allemaal. Hier werken ze wekelijks hard voor zowel de jongens als de meiden.

De C meiden mochten zaterdag hiervoor naar het altijd mooie maar verre Nijverdal. Doordat de lange reis nog in de benen zat, begonnen de meiden met spanning aan de wedstrijd. Na de slordige 1e twee periodes waarbij de stand anders had moeten staan, stond het maar 2-4 in het voordeel van onze meiden. De rust was teruggekeerd en de meiden hebben laten zien waar ze voor gekomen zijn, een potje polo met doelpunten en uiteindelijk de winst. Periode 3 en 4 was doelpuntrijk en zo werd de eindstand uiteindelijk 8-12 in het voordeel van onze meiden! Dat betekent dus, niet voor niets afgereisd naar Nijverdal!

De C-jongens van ZPB zijn de trotse, ongeslagen koploper in de Eredivisie.
Zaterdag mochten zij thuis aantreden tegen GZC Donk uit Gouda, een geduchte tegenstander met enkele goede schutters. Na een wat aarzelend begin van ZPB, werden de verhoudingen al snel duidelijk. Onze jongens schakelde een tandje bij en maakte de kansen nu af, Donk was niet bij machte om nog echt gevaarlijk te worden. Onder leiding van een uitstekend keepende Thorsten Vermeijden zat de verdediging potdicht, terwijl de ZPB aanval steeds beter ging lopen. Einduitslag 11-3, dik verdiende overwinning!

In de BJ Eredivisie speelde ZPB, nu op de vijfde plaats, tegen UZSC dat na deze speelronde op plaats acht staat. Naast winnen moest er vooral aan het eigen spel gewerkt worden. Winnen lukte wel met 16-11 maar alleen het derde part was er de scherpte die je verder brengt. Positief was dat naast Benjamin, Ravi, Damian, Julian en Luuk nu ook Felix (allen uit eigen c opleiding) zijn debuut kon maken.

 Toen iedereen klaar was dat weekend mochten onze B meiden nog naar Domstad Utrecht. Zij zijn de competitie gestart tegen de sterkste ploegen van de competitie. Dit deed de spirit geen goed. Coach Jakline en (interim) Izaak deden er alles aan om het koppie positief te maken en houden maar ook het vuurtje aan te jagen. Zondag viel dan eindelijk alles voor de meiden op hun plek. Was niet hun beste wedstrijd maar de 3 punten waren hard nodig. Ze speelde als team en vochten als leeuwinnen. De tijd en jurytafel maakte het de speelsters van beide ploegen soms erg moeilijk. Tijd die door liep en 30/20 die niet klopte. Coach Jakline kreeg haar eerste gele kaart in haar carrière als coach maar ook een U20… Maar dat mocht de pret niet drukken, ze zijn eindelijk van de laatste plaats verlost en stijgen met stip naar plaats 8.

De meiden waren nog niet de laatste ploeg die speelde, na het aanmoedigen van de B meiden mochten de jongens van het 2e B team nog in de Krommerijn hun wedstrijd spelen. BJ2 is dan geen Eredivisie team maar speelt wel landelijk. Deze competitie is dit seizoen voor het eerst in het leven geroepen. En dit doen ze niet onverdienstelijk. Ze hebben 4 van de 8 wedstrijden gewonnen. Net als bij de meiden ging er veel mis bij de jurytafel. Onze dames 1 speelster Isa vd Windt (was geheel niet in de buurt van het zwembad of Utrecht) deed volgens het formulier de 30 seconde bedienen. Tijd bleef weer stil staan, veel spelonderbrekingen en formulier wat niet best werd ingevuld/bijgehouden. De jongens zelf hielden hun hoofd koel, ze wonnen de wedstrijd met duidelijk verschil. Hiermee bezetten ze een mooie 4e plaats.

 Al met al een enerverend maar succesvol weekend van onze jongens en meiden uit de landelijke competitie waar we als vereniging trots op zijn!

ZPB BJ1   ZPC Amersfoort BJ1 dd 06 05 2023 (86 of 125) 01

ZPB BM1   GZC Donk BM1 dd 24 09 2023  (19 of 91)

ZPB CJ1   de Zaan CJ1 dd 16 09 2023 (4 of 53)

ZPB CM1   ZVL 1886 CM1 dd 23 09 2023  (85 of 105)

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner