ZPB H&L Productions BJ1 maakte er een spannend weekend van!
ZPB H&L Productions BJ1 gesplaatst voor de Final 4
WhatsApp Image 2024 05 15 at 21.04.09

Afgelopen weekend stond het tweeluik in de play-off tussen ZPB en ZVL1886 op het programma. De winnaar over deze twee wedstrijden zou zich gaan plaatsen voor de Final 4, die in het weekend van 1 en 2 juni wordt gespeeld in Nijverdal. De belangen waren groot en het verschil tussen de 2 ploegen klein. ZPB had 3 punten meer in de competitie behaald en de twee onderlinge wedstrijden reeds gewonnen, dus zij waren licht favoriet.

Zaterdag 18 mei 15:30 uur mochten onze jongens aantreden in een goed gevuld Inge de Bruijn zwembad. Alles was uit de kast getrokken om er een feestje van te maken. Muziek, verlichting, trommels, oplopen.

Koppies gespannen bij het voorstellen goede teamyell in het water en dan naar de wedstrijd.

ZPB start voortvarend en neemt al snel de voorsprong en verdubbeld deze binnen 3 minuten, echter zoals gezegd gelijkwaardige teams en dus herpakt ZVL zich en maakt in de volgende 3 minuten ook 2 goals. Deze doelpunten zorgen er voor dat het spel op de wagen is en het tempo gaat omhoog. Einde 1e periode neemt ZVL brutaal de leiding 3-4.

ZPB is in de 2e periode wat minder stabiel en ZVL neemt een beetje de leiding over in de wedstrijd. Na 8 minuten in de 2e periode heeft ZVL zijn voorsprong vergroot naar een verschil van 3 doelpunten. De beide scheidsrechters fluiten af met een 4-7 tussenstand. Er zal dus uit een ander vaatje getapt moeten worden om deze wedstrijd weer naar ons toe te trekken.

ZPB gaat weer met wat meer flair en druk op de bal spelen en gaandeweg het 3e kwart zie je als toeschouwer dat de wedstrijd weer omslaat in het voordeel van de thuisploeg. ZVL moet meer overtredingen maken om onze aanvalsdrift tot stoppen te brengen. ZPB scoort in de 3e periode maar liefst 7 keer en daar zet ZVL maar 1 doelpunt tegenover. Tussenstand na de 3e periode 11-8 in het voordeel van de thuis ploeg en bij ZVL zijn er 2 spelers afgegaan, 1 met 3 persoonlijke fouten en 1 met een UMV vanwege slaan.

De 4e periode moet dus met dezelfde energie gespeeld worden als de 3e, echter ZVL laat zich niet van de wijs brengen door de 2 spelers minder en gaat naarstig op zoek naar weer een aansluiting. Deze volgt als snel na pak hem beet 15 seconden en dus komt er weer geloof in de ploeg. Zeker als een minuut later de aansluitingstreffer wordt gescoord, 11-10. ZPB wankelt weer even als een bokser na een klap op het hoofd. ZVL ruikt bloed en staat halverwege de 4e periode ineens voor met 11-12. Gelukkig scoren we met nog 3 minuten op de klok de gelijkmaker 12-12 en in de laatste 3 minuten durven beide ploegen niet echt meer door te zetten en is na het laatste fluitsignaal de 12-12 eindstand een goede afspiegeling van de wedstrijd en de verwachtingen vooraf. Zondag naar Leiden en daar dan maar 1 x meer scoren.

Scoreverloop per periode: 3-4 / 1-3 / 7-1 / 1-4

PeptalkPeptalk tijdens een timeout.

Zondag 19 mei 16:30 uur. De wedstrijd in Leiden is verplaatst naar het “oude” zwembad de Zijl vanwege een defect scorebord in het gloednieuwe, peperdure zwemcomplex De Vliet. Het publiek zit op een kleine tribune vlak langs de badrand wat wel natuurlijk extra charme meebrengt. De wedstrijden van de meiden, voorafgaand aan de wedstrijd van onze jongens, had al gezorgd voor behoorlijk wat emotie, dus de spanning hing in de lucht en die zou niet meer verdwijnen totdat de laatste man het zwembad had verlaten. 

Goed. 12-12 is het uitgangspunt. Doelstelling is om gewoon een doelpunt meer te scoren dan de tegenstander, maar ook het liefst zo snel mogelijk boven de 12 uit te komen, zodat je dan bij een gelijkspel ook plaatst voor de grote finale. En snel ging het. ZVL begint vol vertrouwen de wedstrijden schiet uit de startblokken. Na 3 minuten spelen staat het 4-1 in het voordeel van ZVL. Gelukkig herpakken de jongen zich redelijk snel en kan het 1e kwart afgesloten worden met een 5-5 tussenstand. Als dit zo doorgaat zijn we snel bij de 12, zullen we maar denken. Dat ZBP wel wat scherper moet gaan acteren mag duidelijk zijn.

De 2e periode nemen onze jongens de leiding door 2 keer te scoren, maar deze keer laat ZVL ook de kaas niet van het brood eten en weet daaropvolgend ook weer 2 keer te scoren , zodat het halverwege 7-7 staat. Dit belooft een thriller te worden en dat merk je ook aan het publiek. Zuid-Europese taferelen met opspringende, schreeuwende toeschouwers bij elk doelpunt en bij elke beslissing van het arbitrale duo wat in het nadeel van jouw club wordt gegeven. Chapeau aan de scheidsrechter die aan de kant van de tribune loopt door de telkens opspringende, fulminerende toeschouwers. Tot aan 2 minuten voor einde 2e kwart scoren we om en om, maar ZVL weet er toch nog even een sprintje uit te persen en maken nog 2 doelpunten waardoor het met de lange rust 11-9 staat in het voordeel van ZVL.

Met nog 2 kwarten te spelen gaan we wel al goed richting de 12 doelpunten en krijgt ZPB er een klein voordeeltje bij, dus de kopjes blijven fier omhoog. Het publiek schreeuwt de longen uit het lijf en we starten met periode 3. Gelukkig scoren wij al snel de aansluitingstreffer. De man meer die we vervolgens hebben levert niets op, echter scoort Leiden wel met een man-meer. Halverwege 3e kwart is het verschil nog steeds 2 doelpunten in ons nadeel. En dan ineens binnen 1 minuut weten we drie keer te scoren en hebben we de achterstand weer omgebogen naar een 12-13, wat ook betekent dat vanaf dit moment een gelijkspel voldoende is om ons te plaatsen. Spelers voelen dat, publiek voelt dat en de wedstrijd ontvouwt zich verder in een spektakelstuk waarin alles zit. Einde 3e kwart is de stand 15-15.

Het 4e kwart begint en helaas verliezen we weer de swim-off, maar we overleven de eerste aanval en zijn wij het die de ban weer breken en de voorsprong pakken. Nu moet dus ZVL telkens 2x scoren en dat speelt toch lekkerder. Je ziet dat bij beide ploegen de spanning op de ledematen slaat en pas na 2 minuten scoort ZVL de gelijkmaker. Door uitsluitingen en door een time out van ZPB gaat de energie er een heel klein beetje uit in de wedstrijd en als we met nog 2 minuten op de klok wederom de voorsprong pakken weten we dat wanneer er niks geks gebeurd we ons echt gaan plaatsen. Maar goed waterpolo is een gek spel en de energie op de tribunes is er niet minder door geworden. Wanneer Leiden met nog 40 seconden de gelijkmaker scoort is het nu zaak om kalm te blijven. Dat lukt ten dele, maar uiteindelijk scoren we met een frommelgoal de 17-18 met nog 18 seconden op de klok. ZPB heeft zich geplaatst voor de Final 4!

Scoreverloop per periode: 5-5 / 6-4 / 4-6 / 2-3

Gelukkig is het clubhuis van ZVL open en kan er na de wedstrijd een koele versnapering (of 2,3,4) worden genomen om af te koelen en de wedstrijd te analyseren. 

Wat een mooie prestatie na een mooi seizoen, door een team van 14 jongens, die zich allemaal ontwikkelen, naar elkaar zijn gegroeid en wat voor elkaar over hebben.
We gaan weer naar Nijverdal, waar we 2 jaar geleden met een groot deel van dit team 5e van Nederland werden. We zitten nu bij de beste 4, maar gaan voor het hoogste doel!
Het is jammer dat Nijverdal nu niet echt om de hoek ligt, maar mocht je je vervelen, kom 1 en/of 2 juni naar Nijverdal om onze jongens aan te moedigen om de kroon op een mooi seizoen te zetten.

WhatsApp Image 2024 05 15 at 21.04.09Team ZPB H&L Productions seizoen 2023-2024 
Vooraan vlnr: Yannick Wijgers, Merijn van Wingerden, Julian van Wingerden
1e trede vlnr: Kas Hofman, Luuk Silvis, Dominique Wijnbelt
2e trede vlnr: Skye de Nooijer, Benjamin Versluis, Damian Doumenis, Tiago Kreukniet, Ravi van Hoff
Achterste rij vlnr; coach Arjen Silvis, Boriz Schotsman, Storm van Hoff, Roko Mujan

De speakert

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner