ZPB H&L Productions DG1 prolongeert titel
Weer kampioen van Nederland!
ZPB DG1 NL Kampioen dd 04 06 2023

Afgelopen weekend is DG1 van ZPB H&L Productions voor het tweede jaar achter elkaar kampioen van Nederland geworden. In het eigen Inge de Bruijn Zwembad waren de jongens en meiden onder de 13 jaar onder leiding van Jakline de Bruijn en Vincent Ouwens te sterk voor ‘de rest van Nederland’.

Zaterdag was Jakline er helaas niet bij maar assistent-coach Vincent Ouwens en intrim coach Gerben Driesprong wisten het team prima door de eerste dag te slepen. De eerste wedstrijd tegen De Ham werd ruim gewonnen. De ballen vlogen de keeper van De Ham om de oren. Iedereen kon laten zien hoe goed ze als team samen spelen en hoe ze allemaal zijn gegroeid dit seizoen.
De andere uit de poule ZPC Amersfoort zou lastiger worden op basis van statistieken. Zij spelen in een andere regio competitie dus ze hebben elkaar nog niet getroffen dit seizoen. En wat was het spannend! ZPB H&L Productions moest er keihard voor werken en de gelijkmaker viel ook pas in de laatste 10 seconde. Pas 7 seconde voor het eindsignaal door een perfecte paas werd de bal ingetikt! Bloedstollend maar op basis van doelsaldo werden ze 1e in hun poule 

De volgende dag begonnen ze aan hun kruisfinale tegen de nummer 2 van de andere poule, ZVL. Dit is geen onbekende voor de jongens en meiden uit Barendrecht. In de competitie speelde ze vaker tegen elkaar. Die werden in alle gevallen door ZPB gewonnen. Maar het blijft een Nederlands Kampioenschap dus alles is mogelijk. Helaas wist ZVL geen partij te bieden en waren ze in een goede flow gekomen. De wedstrijd eindigde in een makkelijke winst van 17-2. De wedstrijd erna, waar de tegenstander van ZPB uit moest komen, was vele malen spannender. De Zaan en ZPC Amersfoort maakte er een echte wedstrijd van waar de spanning van af droop. De Zaan wist aan het langste eind te trekken en won de wedstrijd met 6-5. Zij moesten het dus gaan opnemen tegen onze kanjers in de finale.

De spanning was te snijden voor de finale na de eerdere sfeervolle wedstrijden om de 5e/6e plaats en 3e/4eplaats. Want als ZPB maken we ook hier een feestje van. De kinderen mochten oplopen, werden voorgesteld en de tribune was afgeladen vol. Lichten en muziek galmde door het zwembad. Een happening voor alle kinderen op zich voordat het eerste fluitsignaal klonk. Het was een spannende wedstrijd en ze kregen het niet cadeau. Tot de laatste part moesten ze ervoor knokken maar dat werd beloond met een winst van 10-8. De beker stond al klaar en de medailles werden omgehangen bij sommige voor de 2e keer in een jaar tijd. Ook coach Jakline heeft haar verzameling weer aangevuld met deze kanjers.

De sfeer was echt geweldig weer en de kinderen zijn weer een ervaring maar ook fantastische herinnering rijker! Op naar weer een mooi seizoen en 1 ding is zeker volgend jaar is het officieuze NK weer in ons eigen Inge de Bruijn zwembad.

Wat hebben ze het allemaal goed gedaan! Dit is waar teamsport om draait, samen, met elkaar!

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner