Word jij onze nieuwe jeugdtrainer?
Voor de zwemafdeling zijn we op zoek naar jou!
Een vuist die met wijsvinger wijst

Wij zouden graag onze club versterken met een enthousiaste zwemtrainer. Je wordt ingezet voor het verzorgen van zwemtrainingen aan een of meerdere groepjes zwemmers (minioren, junioren en/of jeugd). Je staat er uiteraard niet alleen voor, maar werkt samen met onze andere trainers en hulptrainers. Je begint een paar maanden bij wijze van proef, gewoon op basis van ‘training by doing’. In de proefperiode loop je mee met andere trainers, maar begin je ook al gewoon de zwemmers op weg te helpen. Na de proefperiode kun je wat zelfstandiger aan het werk en krijg je in samenspraak met de andere trainers je eigen groep zwemmers en bepaalde trainingsdagen. Al met al ben je er een paar uur per week mee bezig (met twee trainingen zou het je pakweg 3,5 uur kosten.) Als je eenmaal een tijdje meedraait, wil de club graag in je investeren door een trainersopleiding aan te bieden (o.b.v. duidelijke afspraken). Wat komt er naast de trainingen verder nog bij kijken? Communiceren met de andere trainers, zwemcommissie, het bestuur maar bovenal met onze kinderen en jeugd en af en toe hun ouders. Uiteraard sta je ook aan het bad om de veiligheid van de zwemmers in de gaten houden; een groot verantwoordelijkheidsgevoel is dus vereist. VEREISTEN Uiteraard moet je van zwemmen houden! Daarnaast vragen we:

  • dat je bepaalde zwemtechnieken kunt overbrengen;
  • voldoende geduld om met jeugd (leeftijd 7 t/m pakweg 16 jaar) te werken;
  • dat je in het bezit bent van een zwemdiploma;
  • dat je de gedragsregels van de club respecteert en uitdraagt;
  • enigszins pedagogisch onderlegd bent.
  • dat je een VOG kunt overleggen

Als je al ruime ervaring hebt als zwemtrainer (o.a. maken trainingsschema’s) dan is het mogelijk om eens te praten over een traject tot hoofdtrainer.

Wat bieden wij u als vrijwilliger?

  • diverse mogelijkheden voor opleidingen, cursussen en workshops in de zwemwereld;
  • jaarlijkse BBQ, gezelligheid en clubgevoel;

Interesse of wil je meer weten? Neem contact op met Remco van der Maas, voorzitter zwemcommissie ZPB op zwemcommissie@zpb.nl 

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner