Winterstop seizoen 2023-2024 AJ1/BJ1 en BJ2
Terugblik 1e helft seizoen 2023-2024 AJ1, BJ1 en BJ2
ZPB AJ1   d Elft AJ1 dd 16 09 2023 (52 of 54)

Op het moment van schrijven is het laatste speelweekend van 2023 net achter de rug. Uw razende reporter, oor velen beter bekend als “de speakert” heeft in deze eerste helft van het seizoen weer menig zwembad bezocht in den lande om zijn kroost aan te moedigen bij AJ1, BJ1 en BJ2.

Allereerst even een korte samenvatting van de eerste maanden AJ1. Wat een team zo op papier! Met een basis van Noah, Jason, Vasilj en Tiago als keeper, een wisselende basis van jongens die vaak met Heren 2 en 3 meespelen aangevuld met jeugd vanuit BJ1 en CJ1 lijken zij moeiteloos kampioen te worden in deze 1e klasse. En dit zijn ze aan hun stand verplicht. Met 24 uit 9 en een doelsaldo van +183 kan de champagne al koud gezet worden. Alleen de wedstrijd uit bij MNC werd jammerlijk verloren door een offday van het team in de laatste seconde. Na een redding op de gegeven 5 meter was het “bijna” ZPB’er Jayden Teuling die de rebound wel afmaakte en zo waarschijnlijk de enige nederlaag toebracht aan dit ensemble.
Ook een aan te stippen moment was de superioriteit die AJ1 liet zien in de thuiswedstrijd tegen het arme BZ&PC wat als kanonnenvoer diende voor de “Galacticos”. Eindstand na 4 parten: 50 (!!) tegen 2.

Dan de BJ1. Wederom uitkomend op het hoogste niveau. Ook dit team bestaat uit een vaste kern met aanvulling van talenten uit BJ2 en CJ1 wat het tot een goed team maakt. De ploeg die 2 jaar geleden met de CJ1 5e werd in de Final Six laat duidelijk zien enorm gegroeid te zijn, want na 9 wedstrijden staan ze verdienstelijk 4e met 6 verliespunten minder dan de nummer 7. Dit biedt een mooi perspectief voor de equipe van Arjen Silvis om zich te plaatsen voor de Final Six komend voorjaar bij de B’s.
Het seizoen begon wisselvallig met 3 punten uit 3 wedstrijden, maar na de eenvoudige uitzege bij AZC, kwam de mooie overwinning op een van de favorieten in deze competitie, Het Ravijn.
Helaas was de wedstrijd in Zaandam de week er op weer een domper. Er werd verloren en dus is de reis naar huis dan een lange rit. Gelukkig richtte het team zich weer op en wonnen de laatste 3 wedstrijden op rij. Jammer dat dan de winterstop aanbreekt gezien de flow waarin je je begeeft. Maar anderzijds is het ook fijn even gas terug te kunnen nemen. Bijna iedereen speelt een dubbel programma en niet zelden zelfs 3 wedstrijden in het weekend. Tel daarbij op de trainingsuren en concludeer dat een week of 2 relaxen echt niet gek is.

BJ2 speelt dit seizoen in de nieuwe competitie, de Eerste Divisie. Het enige nadeel is dat deze competitie maar uit 7 ploegen bestaat, maar de tegenstand daarentegen is wel een stuk zwaarder dan de Eerste klasse. De 2e B-teams van Donk, ZVL en Ravijn, aangevuld met Aqua Novio, UZSC en DZT maken dit tot een leerzame competitie. 3 spelers uit het succesvolle CJ1 van vorig seizoen aangevuld met een paar 2e jaars B’s en wekelijk de toevoeging van 3-4 vanuit de huidige CJ1 maakt dit een mooi mixteam. De resultaten van de BJ2 zijn grillig. Dat wisten we eigenlijk al vooraf.
Na 9 wedstrijden staan ze samen met Ravijn en ZVL in de middenmoot. De wedstrijd die het meest bij is gebleven is de uitwedstrijd op een regenachtige zondag om 17:30 uur in Deurne tegen DZT. De wedstrijd begon al met 45 minuten vertraging vanwege systeemproblemen en omdat de zoon van een sponsor mee wilde doen, maar niet speelgerechtigd was. De eerste 2 parten gingen gelijk op, echter het 3e part liep DZT uit en leek een nederlaag onafwendbaar, maar wat Barcelona ooit deed tegen PSG en Liverpool tegen Barcelona, de alom bekende “Remontada”, lukte BJ2 ook in het laatste part. De 9-5 achterstand werd omgebogen in een 9-11 overwinning. Voor de BJ2 komt de winterstop wel op een juist moment, de laatste wedstrijd thuis tegen ZVL werd kansloos verloren en dus kunnen de boys even mentaal herstellen voordat de tweede helft van het seizoen begint.

Wat mooi is om te zien, is dat er in deze drie teams behoorlijk wat talent speelt wat goed is voor de toekomst van ZPB, bovendien heerst er een goede, onderlinge sfeer op de gemeenschappelijke trainingen, tijdens de wedstrijden en in het clubhuis.  

De eerste wedstrijd voor AJ1 is pas op 28 januari thuis tegen SCOM. BJ1 speelt op 14 januari thuis tegen De Ham en BJ2 treedt dezelfde dag aan tegen het lastige Donk in Gouda.

Geniet even van de rustige momenten. Iedereen fijne dagen en alvast een gelukkig, gezond en sportief 2024!

 De speakert

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner