Na zeven jaar strijdt ZPB H&L Productions weer om de landstitel
Play off seizoen 2022-2023
ZPB H1   ZVL 1886 Center H1 dd 29 10 2022 (65 of 109)

Met vallen en opstaan is het ze gelukt. De heren 1 van ZPB H&L Productions hebben zich weten te kwalificeren voor de play-offs van de eredivisie. Hierdoor zullen de mannen van ZPB H&L Productions voor het eerst sinds 2016 weer een gooi doen naar de landstitel.

Na een bliksemstart aan het begin van het seizoen die vervolgd werd met een mindere fase is het ze gelukt om in de top 8 van de eredivisie te eindigen. Het team van trainers Arjen Silvis en Marco Booij zagen dit seizoen hoogtepunten en dieptepunten. Ondanks sommige dieptepunten is het ze gelukt om 7de te eindigen van de 12. Door deze klassering zal ZPB het moeten opnemen tegen de nummer 2 van de eredivisie.

Na zeven jaar meldt ZPB zich weer bij de top 8 van Nederland. De laatste keer toen ZPB bij de top 8 eindigde gingen ze ook bijna met de landstitel ermee van door. Alleen UZSC bleek te sterk te zijn in de laatste ronde waardoor ZPB 2de eindigde. Ondanks dat het al een poosje geleden is dat ZPB meedeed om de landstitel zijn de kansen voor eremetaal nog altijd niet gering. Doordat de top 8 van de eredivisie allemaal gewaagd aan elkaar zijn kan het altijd nog alle kanten opgaan en maakt ook het team van Arjen Silvis en Marco Booij zeker kans op een goed resultaat. 

De play-offs begint met een best-of-three serie tegen de nummer 2 van de eredivisie en dat is ZV de Zaan uit Zaandam. Doordat beide teams van elkaar hebben gewonnen dit seizoen, beloofd dit een enorm spannende ontmoeting te worden. De eerste wedstrijd van deze best-of-three serie is op vrijdag 28 april om 19:00 in Zaandam. De returnwedstrijd is al op zaterdag 29 april om 19:30 in de thuishaven van ZPB het Inge de Bruijn Zwembad. Als beide teams weten te winnen van elkaar dan zal de laatste en beslissende wedstrijd op zondag 30 april gespeeld worden in Zaandam.

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner