Nieuwjaarsspeech van de voorzitter 2024
Nieuwjaarsspeech 6 januari 2024 van de voorzitter
WhatsApp Image 2024 01 02 at 22.43.42

Welkom iedereen!

Toen ik deze speech aan het schrijven was probeerde ik me vast te verplaatsen in het moment van nu, dat ik hem mag uitspreken.  Ik sta dan namelijk in het clubhuis waar zojuist de winter trophy is gespeeld en onze Heren een klinkende overwinning hebben behaald (helaas, maar goed gestreden). Om hier op tijd te zijn heb ik het recreatieve toernooi in Dordrecht eerder verlaten waardoor mijn team nu zonder mij tegen de Nautilus Classics aan het strijden is. Gelukkig hebben we het team aangevuld met wat jeugdig talent dus dat gaat zeker goed komen. Mijn teamleden zijn er dus niet nu, net als de damesselectie die op trainingskamp in Hannover is.

Met deze paar zinnen en hier in het clubhuis van ZPB waar de zwemafdeling vanmorgen alweer koffie heeft gedronken na de eerste training komt wel alles samen waar ZPB voor staat, waar we op terug kunnen kijken en waar we naar vooruit kunnen kijken.  In het clubhuis komen we samen, vieren we successen, delen we verdriet en hebben we plezier.

Als ik dan nu in dat clubhuis sta met jullie dan zie ik de nieuwe keuken betaald door de opbrengsten uit de vriendenloterij.  En met hulp van velen geplaatst en gemonteerd. Dan denk ik ook aan de grote clubactie die dit jaar weer zeer succesvol was.  En ik denk aan het kerstmixtoernooi en de nieuwe jonge feestcommissie. Allemaal dingen die we met elkaar doen en waar we trots op mogen zijn.

Tegelijk, in het clubhuis herinner ik me ook de momenten van groot verdriet. Dit jaar zijn diverse mensen ons ontvallen.  René Schoonebeek, Thea van Jan Kees, Jan Piet van Hoff, Barend van Rietschoten. En waarschijnlijk vergeet ik dan nog mensen die ook, al dan niet direct, met ons verbonden zijn.   Het verlies is groot, fijn dat we het met elkaar kunnen delen, en elkaar kunnen steunen.

Maar zoals ik zei, ik het clubhuis vieren we ook onze successen. Het mag dan hier allemaal samen komen, in het zwembad worden het spelplezier beleefd en ambities nagestreefd.  Dan hebben we ook veel moois op terug te kijken.  Ik noem de goede prestaties van diverse zwemmers en waterpolo- teams, bijvoorbeeld een BM1 die tegen de klippen op laatst ook hun eerste overwinning konden noteren.  Dames 1 die nu in het bekertoernooi laat zien wat ze waard zijn. Ik denk aan video-analyse ochtend bij de zwem onlangs. Ik denk aan jeugd van ons die ook bij oranje of in de seniorenteams (tot aan H1 en Da1) mag meedoen. En ook aan de ontwikkeling van onze vereniging zelf: structuur, commissies, beleid.

Alles wat we bereikt en beleefd hebben hadden we niet gekund zonder onze leden, onze vrijwilligers en onze sponsoren.  En daar geldt, altijd, een warm applaus voor iedereen!
En ook dit jaar hebben we weer nieuwe sponsoren en vrijwilligers kunnen verwelkomen.
Kijk naar de spandoeken, en zie BOEG er tussen hangen (moest op dat plekje) kijk naar ons bestuur en hoe blij we zijn met de versterking van Yvonne (vandaag jarig).  En dan wil ik niemand tekort doen maar iedereen noemen lukt me gewoon niet. En ja ook komend jaar kunnen we weer meer vrijwilligers en sponsoren gebruiken.

Dat brengt me wel verder op 2024. Ook dit jaar hopen we weer veel met elkaar te beleven en mooie stappen te kunnen zetten. Sportief, sociaal en als vereniging.  

Komen jaar en verder zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van organisatie en accommodatie.

Recent heeft de gemeente besloten om het zwembad uit te breiden met een buitenbad met overkapping. Hierbij is ook aan ons gedacht, mede door de overkapping is er het hele jaar door meer trainingswater beschikbaar.  Eerste gedachte over oplevering: 2026?

In 2024 gaan we met de gemeente en de KNZB gesteund door NOC-NOSF in gesprek over professionele ondersteuning binnen de club door het aanstellen van (deeltijd)professional(s).  Dit vormt onderdeel van een grotere landelijke ambitie om aan topteamsportclubs te werken.  In 2032 het sportiefste land ter wereld is de slogan.

ZPB H&L Productions staat voor sociaal, samen, plezier en ambitie. 
Daar gaan we voor in 2024. En daar hef ik graag met jullie het glas op!

Proost!

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner