ZPB Heren 1 start voorbereiding met enkele nieuwe gezichten
Nieuwe gezichten heren 1

Inmiddels is het afgelopen seizoen al een tijd voorbij, en heeft iedereen na de familiedag op 10 juni genoten van een welverdiende vakantie. ZPB mag tevreden terugkijken. CJ1 en EG1 werden tweede van Nederland, BJ2 en BJ3 domineerden hun competitie met een 1e en 2e plaats, Heren 3 en 4 werden beiden kampioen, en als klap op de vuurpijl werd DG1 Nederlands Kampioen. Heren 1 plaatsten zich voor het eerst sinds jaren voor de play-offs voor het landskampioenschap.

Begin augustus begint de Herenselectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit zal niet meer zijn met Arjen Silvis aan de badrand bij wedstrijden van Heren 1. Arjen kondigde zijn afscheid aan als hoofdcoach, hij zal zich blijven richten op de jeugdopleiding van onze club. Arjen sprong 2,5 jaar geleden in, na het vertrek van zijn voorganger Zoran Stanisic. In de periode onder zijn leiding zette de ploeg zich terug op de kaart. Zeker in thuiswedstrijden in het Inge de Bruijn Zwembad werd als vanouds de huid duur verkocht tegen ploegen van ieder formaat.

Mark van Engelen is de nieuwe hoofdcoach van ZPB Heren 1. Tot een jaar geleden stond Mark nagenoeg een decennia lang aan het roer van de Herenselectie van Waterpolo Den Haag, waarmee hij zich opwerkte vanuit de Tweede Divisie naar de Eredivisie. De staf zal verder bestaan uit Marco Booij en voormalig Heren 1-speler Kevin van Baarle.

Ook in het water zijn er wisselingen. Maurice Dentro en Sam van den Burg stappen samen over naar de Franse club Sete. Samen vanaf de pupillen tot Heren 1 bij ZPB, en nu op voor professioneel voltijd waterpolo in de Franse competitie. Een enorm gemis voor onze club, maar een prachtig avontuur voor Maurice en Sam.

Voormalig aanvoerder Stephan de Ruijter doet een stap terug en komt komend seizoen uit voor PCG/De Linge in zijn woonplaats Gorinchem. Ook in uitdagende tijden bleef Stephan de club trouw en ontwikkelde hij zich tot belangrijke sterkhouder, iets dat op veel waardering kon rekenen vanuit de club. Verder speelt Tom van der Veen volgend jaar op recreatief niveau, en vertrekt Jeroen Willemsen naar ZVL Leiden.

De ploeg verwelkomt ondertussen enkele nieuwe gezichten. Naast dat diverse talentvolle jeugdspelers een kans krijgen om in de voorbereiding een plek in de Herenselectie af te dwingen – om misschien wel net zo’n traject te doorlopen als Maurice en Sam – zullen er ook een aantal aanwinsten van buitenaf komend seizoen uitkomen voor ZPB. Robin Lindhout (>250 interlands) komt over vanuit AZC uit Alphen a/d Rijn. Robin speelde jarenlang professioneel in het buitenland en
maakte meer dan tien jaar onderdeel uit van het Nederlands team. Hij brengt zodoende zowel kwaliteit in het water als waardevolle ervaring voor de ZPB-talenten met zich mee.

Over de gebroeders Tim en Lars Reuten mag hetzelfde worden gezegd. Beiden kwamen uit voor het Nederlands team en werden kampioen in de Eredivisie. Tim geeft de ploeg met zijn linkerhand meer mogelijkheden op de rechterflank, terwijl Lars multi-inzetbaar is en voor gevaar kan zorgen vanuit verschillende posities.

Darko Jovanovic ontwikkelde zich afgelopen seizoen tot waardevolle speler bij
AZC na te zijn overgekomen uit Den Haag, en wordt komend seizoen bij ZPB herenigd met zijn voormalig coach Mark van Engelen.

Tot slot zal Alexandros Polyzos bij ZPB komen spelen. Alexandros is 24 jaar en komt uit Griekenland, waar hij de afgelopen jaren met Chania uitkwam op het hoogste
Griekse niveau.

ZPB is heel blij dat deze heren bij ZPB komen spelen en heeft er vertrouwen in dat met een gezonde combinatie van ervaring en talent er weer een mooi seizoen op ons staat te wachten.

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner