Woordje van de voorzitter
Het eerste woordje van de voorzitter seizoen 2023-2024
Megafoon met brieven

De vakanties zijn voorbij. De eerste zwemwedstrijd en trainingen zijn al geweest.
De waterpolocompetitie staat weer in sportlink. Op zaterdag 9 september trapt Dames 3 af in ons eigen bad tegen BZC.

Het gaat weer beginnen!  Beetje lastig om fysiek en mentaal de “vakantiemodus” los te laten, tegelijk weer nieuwe energie en enthousiasme om aan volgend seizoen te beginnen.

 Geen lange terugblik echter wel een onderwerp wat ik nog onder jullie aandacht wil brengen.  Per datum 13 juni 2023 ( de laatste ALV) hebben Rene en Corina Schoonebeek hun functie als penningmeester en ledenadministrateur bij de vereniging beëindigd.
Uiteraard zijn ze nog betrokken bij de overdracht maar de formele “taken” zitten erop. Dit afscheid is ingegeven door de gezondheid van Rene die een dergelijke functie niet meer toelaat en Corina die graag haar energie aan o.a. Rene besteed.
Vele jaren hebben zij als vrijwilligers onze vereniging ondersteund waarvoor onze dank. Nu is het zo dat morgen (zaterdag 26 augustus) diverse ZPB’ers waaronder ikzelf te water gaan in Dodrecht om geld op het halen voor de bestrijding van kanker.
De dames Schoonebeek ( Corina en de drie dochters Anique, Lisa en Danielle) gaan eveneens te water. Op deze Swim to Fight Cancer | Dordrecht - Corina Schoonebeek meer over dit evenement en de mogelijkheid om iets bij te dragen.

Jan Hogendoorn heeft de taken van Corina en Rene op zich genomen.  Gecombineerd met het penningmeesterschap van de stichting een stevige klus. Met name omdat de stichting het afgelopen seizoen sterk onderbezet was.
Gelukkig gaat Ramon de Bondt daar nieuwe energie in brengen en mensen om zich heen verzamelen.  En zo moet het, de emotionele beleving van onze sport en de gebeurtenissen in en rond onze vereniging zorgen voor pieken en dalen.
Maar juist uit een dal weten we altijd weer nieuwe energie te putten om een volgende berg te beklimmen.  De stichting en de zwemafdeling hebben een aardig dal achter zich en helaas duiken onze waterpolodames nu met degradatie ook een dal in.
Tegelijk kunnen we met plezier kijken naar onze waterpolojeugdafdeling en de heren waar het goed mee gaat.  Dat is in het verleden ook wel eens anders geweest.
Ik weet zeker dat we aan het eind van dit seizoen we bij alle afdelingen met trots kunnen terugkijken wat we beleefd en bereikt hebben.
En mogelijk is er ook weer een nieuwe, nu nog onbekende, uitdaging bijgekomen maar die gaan we dan weer te lijf!

 Op dezelfde ALV in juni is Yvonne Hitzert toegetreden als algemeen bestuurslid.  Een versterking op inhoud en nog constructief en gezellig ook.
Mede namens mijn mede-bestuursleden wens ik iedereen een fijn, sportief en gezond seizoen 2023-2024 toe!

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner