ZPB CJ1 tweede van Nederland
Een resultaat om trots op te zijn
Teamfoto CJ!

Na een seizoen lang reizen door het land met maar één doel, was het dan uiteindelijk zo ver. Het weekend van 20 en 21 mei was het weekend waarin onze jongens een serieuze gooi naar het Nederlands Kampioenschap zouden doen.

Alhoewel we het seizoen afsloten met 0 hele punten uit 2 wedstrijden, waren de jongens tot op het bot gemotiveerd om de beker in ons huis te houden.

Omdat we uiteindelijk derde in de competitie werden, waren we veroordeeld tot het spelen van een extra wedstrijd, de kwartfinale tegen de nummer 6 uit de reguliere competitie, ZPC Amersfoort.

Zaterdagmiddag 13:15 uur, lekker weertje buiten, tribunes al redelijk gevuld, kneiterharde hardcore uit de speakers.. wat kan er dan nog fout gaan? En het ging ook niet fout. Vanaf de eerste swim-off 100% gas. Het eerste kwart geeft ZPC Amersfoort nog goed tegenstand en eindigt deze kwart in een kleine 3-1 voorsprong voor onze jongens. Het tweede kwart kabbelt verder en pas na dik 4 minuten spelen scoren we de 4-1. Is nu de ban gebroken? Het lijkt er wel op want in de 3 resterende minuten weet Amersfoort het doel niet meer te vinden en scoren wij er nog 3. 7-1 met de lange rust. Supporters kunnen wel weer rustig gaan zitten, want dit zit goed. Het toch wel bij sommige mensen hangend doemscenario van Nijverdal vorig jaar kan uit het hoofd. In het 3e en 4e kwart spelen we beheersd de wedstrijd uit en wordt het uiteindelijk 16-5 voor onze jongens. Op naar de halve finale!

Na een heerlijk ontspannen middag met een goede sportmaaltijd was het om 18:00 uur weer tijd om ons te verzamelen voor het spelen van de avondwedstrijd tegen onze Angstgegner van dit seizoen, PSV. In de competitie hadden we twee keer het idee de betere te zijn, maar uiteindelijk pakten we maar 1 punt in twee wedstrijden.

Na een goede teambespreking was iedereen er weer klaar voor. Ons doel was de wedstrijd van morgen 16:15 uur en alles moest daar voor wijken. 

18:45 uur Tribunes gevuld, weer de ultra harde beats uit de boxen en uiteraard de spanning op de koppies. PSV begon goed en kregen een 5 meter mee, maar door twee goede treffers stonden we na eerste kwart toch 2-1 voor. Dat dit een spannende wedstrijd zou worden wisten we vooraf en het spel golfde dus op en neer. Het tweede kwart verloren we met 1-3 en dus werk aan de winkel. En wat een start in het derde kwart! Na 0:14 seconden was de stand weer gelijk. Meteen merkte iedereen dat dit wel eens het keerpunt kon zijn. PSV kon tot 5-5 gelijke tred houden, maar daarna hielden we telkens een voorsprong van 1-2 doelpunten. Einde derde periode 6-8. Vierde kwart, na een goede minuut 3 doelpunten verschil. Dit moest goedkomen, maar toch rechtte PSV de rug en scoorde met nog 4 minuten de 7-9. Met nog 3 minuten op de klok de 5 meter voor PSV. Cruciaal moment in de wedstrijd. De keeper had in de middag al een 5 meter gestopt.. PSV legt aan... keeper red en het verschil blijft 2! We lopen vervolgens uit naar 7-11 en doordat we tegen het einde liepen en de winst wel binnen was, wist PSV nog twee keer te scoren. Eindstand 9-11! Gerevancheerd voor de twee competitiewedstrijden en naar de finale!

Zondag 21-5; D-day. Zoals verwacht haalt de nummer 1 uit de reguliere competitie, Het Ravijn, de finale. De twee beste teams staan in de finale. Het is een ouderwets feest in het Zwembad. Tribunes afgeladen vol, mensen langs de badrand en achter de ramen in het clubhuis. Lijkt wel Champions League.

In de eerste periode wordt veel gescoord, want na 7 minuten staat het 4-7 in het voordeel van de Achterhoekers. Qua niveau is het gelijkwaardig en dus verwachten we een tegenoffensief van onze blauw-witte brigade. En dat gebeurt ook. ZPB maakt er 3 en Het Ravijn weet in de tweede 7 minuten niet te scoren. Het staat dus weer gelijk. Nu komt het aan hoe beide teams met de spanning om kunnen gaan.

Bij de 8-8 halverwege het derde kwart hadden wij ZPB'ers het gevoel dat als wij de 9-8 zouden maken, we een goede kans zouden maken op de gouden plak. Het Ravijn komt echter weer op voorsprong. De achilleshiel hebben ze gevonden, want in hetzelfde kwart scoren de Nijverdallers nog een keer op dezelfde wijze. 10-8 met nog 7 minuten.

Het laatste kwart was het voor ons over. We hadden een tik gekregen met 10 tellen. Nog niet knock-out, maar we wisten dat de wedstrijd op punten zou worden verloren. Na 4x7 minuten werd het uiteindelijk 8-13 en kon de gehele bank van Het Ravijn een nat pak halen.

Teleurstelling overheerste met deze tweede plek, maar ik weet zeker dat de jongens en de staf trots kunnen zijn op het resultaat!

Dit was het laatste stukje van het seizoen namens de CJ1. Alle jongens hebben zich allemaal goed ontwikkeld. Dit is grotendeels te danken aan de coach, Gerben. Het nieuwe CJ1 met o.a. Julian, Benjamin, Luuk, Luka en Damian mag blij zijn dat deze coach zijn contract heeft verlengd. Helaas was hij niet te porren voor een zondag avontuur met de BJ waar Tiago, Kas, Dion, Yannick, Daan en Roko volgend jaar zullen gaan spelen. Het was een fantastisch seizoen en ik was blij daar als speaker en teammanager deel van uit te hebben mogen maken! 

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner