Woord van de voorzitter
Een dag in het ZPB leven van de voorzitter
Megafoon met brieven

Zaterdag 25 november.

 Zomaar een dag in het ZPB leven van de voorzitter.  Terwijl de zwemmers al vroeg begonnen met hun training en aansluiten koffie/limonade drinken kon ik lekker uitslapen. Later op de dag zouden zij nog een wedstrijd zwemmen in Papendrecht.

De ZPB dag voor mij begon rond 14:00 toen ik samen met zoon Mark naar het zwembad fietste.  Bij aankomst was de EG2 onder leiding van Gijs de Kock en Jan Ruigrok moedig bezig aan haar wedstrijd tegen de EG1 van Zoetermeer.
Niet gewonnen, wel lekker gespeeld. Dat zou later ook voor mijn eigen team blijken alhoewel de verwachtingen hoger gespannen waren. Voor aanvang van onze wedstrijd (H8) hielpen we de jeugddoeltjes verwijderen.
Of hadden we die beter kunnen laten liggen.  Heren 8 had voor deze zware wedstrijd versterking van o.a. Mark Nienhuis, Raoul Langendoen en nog 1 part Tom vd Veen.  Het mocht niet baten, het jeugdige team van ZPS uit Stolwijk ging er met de winst vandoor.

Paniek bij de coach van de tegenstander na de derde periode, “dit mogen we niet verliezen” was voor toch wel het hoogtepunt van de wedstrijd. En uiteraard waren we blij met onze nieuwe capset.  Erg leuk ook om met je eigen zoon te spelen, alhoewel ik natuurlijk flink commentaar moest incasseren.
Aansluitend zette Heren 7 haar zegemars van dit seizoen voort door het zevende van MNC met o.a. Peter de Nooijer in de gelederen te verslaan. Ik zat met nog 2 teamleden achter de jurytafel. 

IMG 20231125 WA0005

IMG 20231125 WA0006
Dochter Emma en echtgenote Tanja waren ook aanwezig bij mijn eigen wedstrijd waarna Tanja aansluitend zoon Mark met een aantal teamgenoten naar Dordrecht kon brengen voor een uitwedstrijd van de AJ1.
Toen ik de zwemzaal na het jureren verliet kon ik in ons clubhuis genieten van een biertje en een patatje, geserveerd door de mannen van Heren 4 achter de bar.  We hadden nog een klein uur voordat de wedstrijd van het eerste zou starten.
Ik kon ze nog succes wensen voor ze naar de kleedkamer vertrokken. Gezellig gekletst met een aantal ZPB leden en sponsoren (o.a. Olympic Fruit was aanwezig met een mooie delegatie) en iets na vijven arriveerde Kevin van Bommel.

Kevin (gemeenteraadslid) had met de burgemeester Ronald Schneider afgesproken om de wedstrijd van Heren 1 tegen ZVL te bekijken.  Zo’n bezoek was een eer maar zeker ook een plezier.
Ronald bleek in zijn jeugd een jaar gepolo’ed te hebben, dus de basis was bekend. En voldoende ge-equipeerd om in H8 te spelen maar of dat er van komt?

20231125 143757

Naast dat Kevin en ik hem hebben bijgepraat over onze vereniging kon de burgemeester handen schudden en het gesprek aangaan met vader en zoon Heijboer (H&L Productions) en diverse andere leden en sponsoren van ZPB.

Bestuurssecretaris Micky en zwembaddirecteur John was de laatste “druppel” om te constateren dat we toch echt een familieclub in een mooi dorp zijn 😊.  Aansluitend keken we de wedstrijd van H1 langs de badrand.
Naast ons zaten Maarten en Izaäk, het gortdroge commentaar van de laatste was zeer vermakelijk.  Het was een spannende wedstrijd, al snel stond het 1-4 maar na part 2 toch weer 6-6. De spanning dat we dit winnend konden afsluiten liep op.

Dat leek nog een tijdje te lukken maar uiteindelijk moest ZPB in het laatste part de winst toch aan ZVL.  Toch een mooie wedstrijd om van te genieten, zo constateerde ook de burgemeester.  Volgende keer winnen we vast wel.

Tussendoor ook nog gepraat over topteamsport - NOCNSF.  Ik hoop echt dat Barendrecht voor waterpolo aansluit bij dit programma.

Aan onze lobby zal het niet liggen en ook de sportraad is al aangehaakt.  Anderzijds begrijpelijk dat het college bij dit soort zaken niet over 1 nacht ijs gaat.
Na de wedstrijd heb ik nog met diverse mensen kunnen praten zoals Jacob Spijker van ZVL en scheidsrechter Rob Bijeman.
Voor de waterpolodieren onder ons zeer bekende namen, voor mij een eerste kennismaking.  

Onze bardienst om 21:00 uur werd gelukkig uitgevoerd door Erik en Jan zodat nog even thuis bij Tanja op de bank kon zitten. 
H4 sloot de ZPB avond thuis af met een mooie overwinning op H3. Daarna half elf konden zij ook, eindelijk, een biertje drinken.

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner