CJ1 plaatst zich voor Final4 in Leiden
CJ1 heer en meester in competitie en hopelijk ook in Final4
DSC01584 01

Een jaar waar we als team boven verwachting op een ZPB-ische manier zijn doorontwikkeld waar we vorig jaar mee begonnen zijn. Vorig jaar net, maar dan ook echt net, verloren in de finale van de Final6 van het Ravijn, dit jaar lijkt de winst haast onvermijdelijke met de Final4 in het vooruitzicht.
Dit jaar mocht Gerben Driesprong (vorig seizoen begonnen als coach van CJ1) het met veel nieuwe gezichten doen, maar had al een heel jaar kunnen snuffelen aan het trainersvak. En met zijn strategisch inzicht, verstand van waterpolo als een echte vedette, en de kunst om de juiste man op de juiste plek te zetten, moest dat haast wel goed komen dit jaar.

Vanaf het begin van het seizoen waren we heer en meester in de competitie, waarin dan ook gelijk het gevaar dreigt, namelijk gemakzucht. Onder leiding van Gerben ging dit niet gebeuren, sterker nog, het leek wel alsof we gaande weg het seizoen een nog grotere afstand qua techniek, teamspel en strategie namen t.o.v. de concurrentie.

We begonnen met de basis 9 spelers: Liam Bresser, Damian Doumenis, Ravi van Hoff, Felix Mulders, Luka Pantelic, Luuk Silvis, Thorsten Vermeiden, Benjamin Versluis en Julian van Wingerden. Al vrij snel kwam daar Thom van der Maas (CJ2) bij die zich na 10 wedstrijden zichzelf vast had gespeeld bij de CJ1. En daarnaast hebben Levy Meinster en Noah Swarttouw zich ook gemanifesteerd als trouwe invallers. Want zoals bij ZPB geldt: Wanneer je braaf de trainingen volgt en daar ook een goede effort laat zien, dan word je beloond door een klasse hoger ook vele wedstrijden te spelen.

Op deze manier hebben ze allemaal 40+ wedstrijden gespeeld dit seizoen terwijl de competitie bestond uit 20 wedstrijden. Overigens, maar dat was waarschijnlijk al duidelijk, de mannen van CJ1 hebben in de competitie de volle 60 punten behaald, wat natuurlijk al hele prestatie is.

Maar goed, het gaat om de Final4 in het weekend van 25 en 26 mei aanstaande. Het ultieme bewijs dat een team het beste is doorontwikkeld gedurende het jaar. En zoals al gezegd waren we in het begin van het seizoen al heer en meester in het water, maar waar de andere teams ontwikkelde en beter werden, werden wij nog beter en werd het verschil misschien zelfs groter gaandeweg het seizoen.

Gerben heeft van alle spelers ‘basisspelers’ gemaakt met als gevolg dat het eigenlijk niet uitmaakte wie er in het water lag. Alle mannen waren goed op elkaar ingespeeld, ongeacht de teamgenoten. Onder andere dat heeft er voor gezorgd dat we een niet te verslagen team hebben. Ieder met zijn kwaliteiten.

Gerben gaat helaas de CJ1 verlaten. Schrale troost, hij gaat de Heren1 volgend jaar op zich nemen. Als hij daar dezelfde kunsten laat zien als afgelopen 2 jaar, dan kan het zomaar zijn dat de Heren ons allemaal gaan verbazen.

Maar goed, eerst de focus op de Final4. Die moeten we wel eerst nog even winnen om dit seizoen helemaal perfect af te sluiten voor de CJ1. Dit moet gaan gebeuren in Leiden. Houd onze social media kanalen in de gaten voor de juiste tijden maar ook de tegenstanders.

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner