Laatste loodjes wegen het zwaarst
Bovenstaande uitdrukking klopt als een bus (ook een spreekwoord/gezegde)
ZPB CJ1   PSV CJ1 dd 22 04 2023 (7 of 97)

Op 1 april reisden we met de groep en interim-coach af naar Noord-Holland voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen De Zaan. Thuis hadden we aan hen de eerste punten verloren. Het eerste kwart waren we niet scherp en kon De Zaan makkelijk meespelen. 5-5 was de tussenstand na 7 minuten netto.  Zou het weer een moeilijke wedstrijd worden? Iedereen werd weer op scherp gezet en het tweede kwart ging al iets beter. Er werd compacter gespeeld, maar toch boden de Zaankanters nog aardig weerstand. We liepen uit naar een 6-8 voorsprong. In de derde periode gebeurde er maar weinig, behoudens dat we beter verdedigden en geen goals tegenkregen en zelf twee keer scoorden. Het laatste kwart met 4 doelpunten verschil uitspelen. Dit kon niet meer fout. En dat gebeurde ook niet meer. We herpakten ons niveau van eerdere wedstrijden weer en uiteindelijk wonnen we volkomen terecht met 8-15. Een lekkere opsteker voor de komende 2 zware potjes tegen directe concurrenten.

Na twee weken noeste trainingsarbeid stond op 15 april de uitwedstrijd in het verre Oosten tegen Het Ravijn op het programma. 19:30 uur was de planning, maar door uitloop werd het dik 20:15 uur voordat we konden beginnen. Onze coach was helaas verhinderd door griep, maar had zijn aantekeningen doorgebrieft naar de andere leden van de technische staf. Eigenlijk hoefde er ook niet veel verteld te worden, want we moesten alles op alles zetten om minimaal een punt mee te nemen om zo de tweede plaats in de eindrangschikking te waarborgen. De eerste twee periodes gingen we gelijk op met de tegenstander. Uiteindelijk gingen we de lange rust in met een 5-4 achterstand. Enige kanttekening was het pietluttige optreden van de beide scheidsrechters, die om elke wissewasje een fluitsignaal afgaven en vaak ook P-tjes uitdeelden of dat ze gratis waren. Met maar twee wissels op de bank kan je dat ook gaan opbreken. De interim-coach gaf ook duidelijk aan dat we slim moesten spelen met twee man op scherp. Na tweeëneenhalve minuten in het derde kwart ging het fout. Een derde man kwam op scherp te staan en binnen no-time kon hij samen met een andere definitief op het bankie plaats nemen. Weg wisselmogelijkheid. Het Ravijn rook bloed en wij waren het even kwijt en zo kon de tegenstander weglopen naar een 11-5 voorsprong. De jongens hielden echter de kin omhoog en vol goede moed gingen we toch het vierde kwart in. Er leek heel even weer hoop op een beter resultaat, maar na een paar minuten kon de hoop de prullenbak in. Een derde speler kon naast de coaches en zijn medespelers gaan zitten met een derde P. Met nog een kleine 4 minuten en dus die hele tijd met een man minder was het definitief over. Omdat de spelers in het veld er toch nog vol voor gingen en de tegenstander het eigenlijk wel ok vond liep het niet helemaal af in een slachtpartij, maar met een 18-7 nederlaag is het toch best een eind terug naar Barendrecht. Helaas geen punten en omdat PSV ook bleef winnen, moesten we de week er op minimaal gelijkspelen voor de twee plek.

22 april de wedstrijd der wedstrijden voor ons dit seizoen. Wilden we het ons iets gemakkelijker maken in de Final 6, door geen middagwedstrijd te hoeven spelen, hadden we 1 heel punt nodig tegen PSV. Kopjes gespannen, DJ Panic klonk uit de speakers om het allemaal een beetje op te pompen. Vertrouwen was er. Wedstrijd begint en binnen 52 seconden weten we dat het een zware dobber gaat worden. 0-2 achter! Ok... even koppie schudden en weer door. En wat een veerkracht tonen onze jongens toch vaak, want eind eerste kwart hebben we alles weer rechtgetrokken en staan we 4-3 voor. In het tweede kwart beginnen we in ieder geval beter, want het zijn wij die eerst scoren. Uiteindelijk eindigt het tweede kwart in een 6-4 voorsprong en zijn de zorgen een beetje verdwenen. Begin derde kwart; waar de arbiters eerst nog veel tegen PSV floten, lijkt het er nu op dat wij alles tegenkrijgen. Irritatie hierdoor en zo verliezen we de grip op dit kwart. PSV toont aan dat ook zij bij de beste van deze competitie horen en zij gaan er op en er over. 8-10 eind derde kwart. Maar een punt hebben we nodig en dit is niet onoverbrugbaar. Helaas krijgen we binnen 20 seconden een 5 meter tegen en die wordt onberispelijk ingeschoten. Het lukt niet meer om ons op te richten lijkt het wel en PSV maakt er zelfs 8-12 van met nog 3:30 minuten op de klok. Het moet nog kunnen, maar eind vierde kwart zijn we maar met twee doelpunten ingelopen en verliezen we niet alleen deze wedstrijd, maar ook de betere uitgangspositie in de Final 6.

De boodschap van de coach is duidelijk in de nabespreking met de overduidelijk teleurgestelde jongens. We moeten onze lessen leren uit deze wedstrijd en de zaken die nu fout gingen absoluut niet meer maken in het finaleweekend. Als we dat kunnen, dan maken we een grote kans om de beste te zijn!

Conclusie aan het eind van deze reguliere competitie is dat iedereen enorm gegroeid is in zijn kwaliteiten en dat wanneer we de neuzen steevast dezelfde kant op hebben en iedereen speelt op 100% of meer, we echt een kans maken om de beste van Nederland te worden. Komende twee weken goed trainen en dan knallen in het weekend van 20 en 21 mei in ons eigen Inge de Bruijn zwembad! We gaan er weekend van maken om nooit meer te vergeten!

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner