Wat een weelde!
4 oktober 2022

Drie wedstrijden gespeeld 9 punten! Menig topteam tekent voor zo’n score, maar voor de jongens van CJ1 is dit toch echt de werkelijkheid.

Na weken van intensieve training onder leiding van de nieuwe coach Gerben Driesprong speelden we eerst drie weekenden oefenwedstrijden tegen ZVL en Donk. In deze weekenden werd al duidelijk,  dat er iets moois kan ontstaan in deze groep. Geen wedstrijd werd verloren en elke week zag je met name tactische vooruitgang. Maar ook de conditie ging zoals vanouds met sprongen vooruit.

De vaste kern van het CJ1 team dit seizoen bestaat uit een goede mix van jongens die vorig jaar al de Final Six haalden met de CJ1 (Roko, Luuk, Daan, Dion, Kas en Tiago), een nieuwkomer (Yannick), talenten die vanuit de D zijn doorgestroomd (Luka, Julian) en vaste invaller vanuit de DG1 (Benjamin). 

Op 17 september moesten we er klaar voor zijn, want toen stond de eerste wedstrijd van het lange seizoen op het programma. Gelijk de verre uitwedstrijd tegen nieuwkomer De Reest uit Meppel. We hadden vertrouwen, maar toch zo’n eerste wedstrijd; Hoe ver zijn we? Onderschatten we de tegenstander toch niet een beetje?

Na een lange reis kwamen we aan in het kleine bad in Meppel. Overigens zonder de zieke Luuk.

Voor de Reest de eerste Eredivisiewedstrijd in hun bestaan. Onverwachts een wissel van scheidsrechter omdat een van de twee in de voorafgaande wedstrijd onwel was geworden met een uitloop van een kwartier. Allemaal de juiste ingrediënten om vanaf het eerste fluitsignaal er vol op te klappen en te laten zien wie de punten ging pakken. Zo gezegd, zo gedaan. De jongens gingen vanaf het eerste fluitsignaal er vol op en na 4 kwarten stond dan ook 3-24 op het scorebord. Goed begin van de competitie!

De tweede wedstrijd zou het wel moeilijker gaan worden tegen Donk, maar deze punten pakten ze ons niet meer af.

Na wederom een goede trainingsweek stond 24 september de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Donk. We hadden dus in de voorbereiding al drie keer tegen Donk gespeeld en we hadden allemaal het gevoel dat we ook in ons eigen bad de drie punten weer konden pakken. Sfeer voor de wedstrijd met speaker en muziek (iets wat je in menig bad niet ziet), een redelijk gevulde tribune en de wedstrijd kon beginnen. Het eerste kwart ging, zoals wel verwacht, gelijk op, maar in het tweede kwart sloegen we een gat van 4 doelpunten en dat gat werd uiteindelijk ook niet meer gedicht. De wedstrijd eindigde dan ook in een verdiende 10-5 overwinning. De jongens opgelucht en blij dat ook deze horde werd genomen. 6 punten uit 2 wedstrijden.

Op 1 oktober de uitwedstrijd in Amersfoort tegen de plaatselijke ZPC. Konden we wederom de 3 punten mee naar huis nemen? We speelden in het hoofdbad dat was opgedeeld in 2 velden. Amersfoort bleek niet geheel op de hoogte te zijn van de regels die voor Eredivisiewedstrijden gelden. Geen line up met voorstellen, want er was geen microfoon.. Ok geen probleem, maar toen het eerste fluitsignaal klonk bleek er dus geen (werkende) schotklok te zijn! De jurytafel zat met een stopwatch dit in de gaten te houden en zou op de vingers fluiten als de tijd voorbij was. Dit leidde uiteraard tot een redelijke chaos en discussies bij zowel de coaches als de scheidsrechters. Het niveau van de gehele wedstrijd zakte hiermee tot het zelfde niveau als de organisatie.

Na 4 roerige kwarten in een hele lange wedstrijd trokken we wederom aan het langste eind en wonnen we met 10-14 (wat eigenlijk 9-14 had moeten zijn, maar ook het met de hand bediende, ouderwetse kaartjes-scorebord vergiste zich met enige regelmaat)

Al met al; competitie 3 weken onderweg voor ZPB CJ1 en 9 punten uit 3 wedstrijden en een plekje bovenaan de ranglijst! Wat een weelde!

A.s. zaterdag 8 oktober spelen onze jongens thuis tegen De Reest om 16:20 uur. Komt allen kijken!

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner