De Toppers
27 december 2022

Voordat jullie denken dat dit een verslag is van het laatste Arena-concert van René, Gerard, Jeroen en Jan; wees gerust en lees rustig verder. Dit verslag gaat niet over die zgn. Toppers, maar over de Toppers van CJ1 die op 10 en 17 december jl. de Toppers speelden tegen Het Ravijn en PSV.

Na het puntverlies tegen De Zaan/De Ham, zoals in eerder verslag beschreven, stond dus op 10 december de eerste Topper op het programma tegen het ongeslagen Ravijn. De week er voor stonden de trainingen in het teken van de juiste posities in het veld en hoe om te gaan met de tactiek van de tegenstander.

De wedstrijddag zelf. Om 12:30 uur verzamelen in het clubhuis. Gespannen koppies bij de jongens en  bij de ouders ook een vorm van gezonde spanning. De gepeilde verwachtingen bij de ouders spreken niet in ons voordeel. Van kleine nederlaag tot aan klop met 7 doelpunten verschil hoorde ik voorbij komen.

Tijdens het omkleden is het normaal behoorlijk rumoerig en lacherig, maar deze keer staat iedereen op scherp en lopen onze jongens al snel naar de badrand. Het Ravijn staat zich al driftig in te draaien.

Op de tribune klinken de opzwepende beats van DJ Panic en andere jaren '90 helden, iets wat de coach de speaker speciaal had verzocht voor deze wedstrijd. De sfeer wordt in ieder geval goed opgepompt.

13:30 uur na het voorstellen en de yell start de wedstrijd. Gelijk is te merken dat onze tegenstander nu ook echt tegenstand biedt, iets wat de wedstrijd ook gelijk leuker en spannender maakt. ZPB start scherp, zit bovenop de tegenstander en na een goede minuut spelen de 1-0. Gejuich van de tribunes. Altijd fijn om het eerste doelpunt in een topper te maken. Het spel golft heen en weer en er zijn ook grote kansen over en weer, maar beide keepers houden het doel schoon of de laatste pass is niet zuiver. Na 4 minuten weer een doelpunt voor ZPB. Ravijn scoort echter de aanval erop volgend de aansluitingstreffer.

Wat Het Ravijn kan, kan ZPB ook want binnen 15 seconden ligt de bal er aan de andere kant ook weer in. 1e periode zit er op en we staan "gewoon" met 3-1 voor.

Tijdens de wedstrijden van CJ1 is er altijd 1 periode waarin de concentratie verslapt en niks lijkt dan te lukken. Zo ook deze wedstrijd, want in het tweede kwart gaat het Ravijn er op en er over. Einde 2e periode is de tussenstand dan ook 4-5 in het voordeel van de Achterhoekers,

 

In de lange rust zet de coach weer de puntjes op de i en vol goede moed en met een fanatiek legioen op de tribune komen onze jongens weer terug in de wedstrijd. De concentratie is er weer en ook de spelbeleving stijgt naar een hoogtepunt. De tegenstander krijgt geen grip meer op de wedstrijd en door 3 goals brengen we de stand weer in ons voordeel naar 6-5.

Dan het laatste kwart. Kan CJ1 de minieme voorsprong behouden? Na een goede minuut een 5 meter toegekend door het soms wat inconsequent fluiten van het arbitrale duo, die er ook in gaat. Na het overleven van een man-minder komen we na 3 minuten weer op voorsprong. Het spel golft weer heen en weer en de spanning neemt de overhand op de inmiddels redelijk gevulde tribune.

Na bijna 6 minuten in deze kwart de verlossende treffer voor ZPB, 8-6!! Met nog een goede minuut op de klok mag dit niet meer misgaan en dat gaat het ook niet meer. We maken zelfs nog de 9-6 en zo winnen onze boys volledig verdiend deze eerste Topper en staan we nu ook fier aan kop in de Eredivisie C.

Ik moet overigens ook een klein compliment geven aan onze tegenstander, die achteraf ook "gewoon" kon zeggen dat het een verdiende overwinning was. Respect!

 

Op 17 december stond de tweede Topper op het programma, uit tegen PSV, in het immer gezellige zwembad de Tongelreep/Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven. Om 15:15 uur verzamelen en de ploeg straalde vertrouwen uit.

De teambespreking deze keer in de kleedkamer. De coach stipt iedereen zijn kwaliteiten aan en het vertrouwen op een goede afloop is groot. We stappen de immense, maar lege en stille arena binnen waar de tegenstander al driftig aan het inzwemmen is. Geen muziek, geen voorstellen. Het blijft maar apart, dat ondanks e.e.a. vastgelegd staat in een Eredivisie-protocol er bijna geen club iets van sfeer kan creëren door muziek en het voorstellen van de spelers. Wat zijn wij dan toch een mooie club!

De wedstrijd begint en er is een duidelijk verschil te merken in de kwaliteit bij de tegenstander ten opzichte van de week er voor. Na 2 minuten komen we op voorsprong. Twee 5-meters zorgen ervoor dat we na 4 minuten achter staan met 2-1. Overigens deze week ook weer een arbitraal duo wat inconsequent fluit. Een 5 meter geven voor een overtreding op bijna 7 meter, tja. Gelukkig herpakken de jongens zich en aan het eind van de eerste kwart een bijna geruststellende 2-5 voorsprong.

Ook in het tweede kwart geen vuiltje aan de lucht. We lopen uit naar een 3-8 voorsprong. Het enige wat wel verontrustend is, is dat er nu 2 spelers met 2 P's spelen na het tweede kwart. Ook deze beslissingen waren discutabel.

 

De derde periode beginnen we dus ook iets voorzichtiger, maar doordat we een goede voorsprong hebben opgebouwd, mag dat niet al teveel problemen op leveren. Het zou niet mogen, maar PSV weet zich goed te herpakken en komt terug van 3-8 naar 7-8. Gelukkig maken we er zelf aan het einde ook nog 1 en dus is de tussenstand 7-9. Je merkt aan alles, dat er dan toch wat insluipt en waar het zo goed liep in de eerste 2 periodes, de spanning onnodig terug komt in de wedstrijd.

De coach probeert zo goed als mogelijk de basisprincipes er bij de jongens in te krijgen voor het laatste kwart, maar na 14 seconden ligt de bal er bij ons in en is PSV dus echt weer terug in de wedstrijd. Na een goede 5 minuten spelen een 5 meter voor ons en deze wordt onberispelijk ingeschoten. Met een marge van 2 doelpunten en nog anderhalve minuut op de klok moeten de 3 punten voor ons zijn, maar in deze laatste anderhalve minuut gaat bijna alles fout wat er dan ook maar fout kan gaan. Door verkeerde keuzes in het spel verspelen we de voorsprong en eindigt de wedstrijd in een 10-10 gelijkspel.

Dit was zo onnodig! De teleurstelling spat er vanaf bij iedereen. Dit gelijkspel valt misschien nog wel zwaarder dan het gelijke spel tegen De Zaan/De Ham twee weken geleden.

Op de ranglijst staan we gelukkig nog wel bovenaan, maar qua verliespunten staan we 2e.

We gaan dus officieus "Wintermeister" de winterstop in en daar mogen de jongens, technische staf en trouwe aanhang absoluut trots op zijn.

Laten we genieten van de kerstvakantie met daarin, denk ik, nog een leuk toernooi in Eindhoven en vanaf 9 januari gaan we ons richten op het ultieme doel! 

We zien jullie allemaal graag weer in 2023!

 De Speakert

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner