Wedstrijdverslag CJ1: Puntenverlies?
19 december 2022

In het laatste verslag hadden de jongens van CJ1 een 100% score, 15 punten uit 5 wedstrijden. De vraag was of ze de volgende wedstrijden ook de volle buit konden binnenhalen.  Het programma leek hiervoor gemaakt te zijn. Een uitwedstrijd bij nieuwkomer Aqua Novio in Nijmegen, vervolgens thuis tegen VZC Polar Bears, uit tegen UZSC in Utrecht en op pakjesavond de thuiswedstrijd tegen De Zaan/De Ham. En dan met 27 uit 9 de strijd aan gaan met onze directe concurrenten Het Ravijn en PSV.

Eerst de uitwedstrijd in Nijmegen. Aqua Novio BJ1 werd een week ervoor geslacht door ZPB BJ1 met daarin behoorlijk wat spelers uit CJ1. Dus appeltje/eitje toch? De coach van de tegenstander gaf vooraf aan dat ze deze wedstrijd van ons wilde leren (??), dus ook dat was al een teken aan de wand.

Na het eerste kwart stond het 2-13 en met de partstanden 1-8, 0-10 en 0-7 eindigde deze wedstrijd dan in een overtuigende overwinning 3-38. Weer 3 puntjes toegevoegd.

De week er op thuis tegen VZC. Ook weer een laagvlieger. Het eerste kwart schoot CJ1 uit de startblokken en na 7 minuten netto stond het dan ook geruststellend 8-1. Er zou dus ook deze week weer geen vuiltje aan de lucht zijn. In het 2e kwart bood de tegenstander nog enige weerstand en zo zat een echte monsterscore er niet in. De laatste twee kwarten gaven de boys weer een klein beetje gas bij en met partstanden 3-1, 6-1 en 8-1 eindigde deze wedstrijd in een comfortabele 25-3 overwinning. 7 gespeeld 21 punten! Wie gaat ons stoppen. USZC misschien?

In de week voorafgaand aan deze wedstrijd veel zieken. De griep had toegeslagen en het was dus maar de vraag of we er allemaal zouden zijn en 100% fit waren. Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot een zieke teammanager wat niet zo’n ramp is, maar ook de keeper bleek niet fit genoeg om deze wedstrijd te kunnen spelen. Gelukkig hebben we een goede vervanger in het team dus dit werd opgevangen. Ook namen we uit voorzorg jongens mee uit de DG1. Dinand en Damian die officieel zijn debuut mocht maken. Doordat de teammanager, die toevallig ook de schrijver van deze verslagjes is, er niet bij kon zijn geen heldere verslaglegging van deze wedstrijd. Vanaf de bank (thuis) met Sportlink was het niet te volgen, omdat ze er achter de tafel een potje van maakten. Gelukkig wel met grote regelmaat een update via foto’s van het scorebord in Utrecht. De laatste foto was het belangrijkste 10-16 overwinning voor de mannen. 8 gespeeld 24 punten! Deze wedstrijd ging toch al wel wat lastiger dan de vorige 8 en een bekende wet uit de sport is, dat wanneer je lang ongeslagen bent, het moment van puntenverlies steeds dichterbij komt, maar 3 december thuis tegen De Zaan/De Ham zou toch niet het moment zijn?

3 december 18:00 uur. Het Nederlands Elftal had net de kwartfinale bereikt op het WK. Onze jongens ontspannen. Sinterklaas had voor elk teamlid wat lekkers meegenomen, waarvoor dank, en een van de scheidsrechters werd in de kleedkamer nog hartstochtelijk toegezongen vanwege zijn verjaardag. Dit kon niet mis gaan.

Maar dan de wedstrijd; ZPB begint slordig en mist een aantal grote kansen die er normaal invliegen. De keeper van de tegenstander groeit en groeit. Passing slordiger dan normaal, posities in het veld worden niet goed ingevuld zoals de voorgaande weken en dan gebeurt het onvermijdelijke… eindstand 1e periode 1-2 achter. De koppies staan anders dan anders, maar er is nog geen paniek. De coach geeft aan dat de fouten die gemaakt zijn de 2e kwart echt niet meer gemaakt mogen worden en al snel maken we de gelijkmaker. Niks aan de hand toch? Maar dan in de 5 minuten die resten in deze kwart gaat weer een hoop fout en loopt de tegenstander, die met het mes tussen de tanden speelt, uit naar 2-5. 

Lange rust met wederom een opbeurend verhaal van de coach. “We hebben nog 2 kwarten om het recht te zetten”, “Blijf in je positie”, “Durf te schieten”. 

Dit moet goed komen en wederom een goed begin in het 3e kwart. Na anderhalve minuut staat het 4-5 en lijkt het weer een beetje op het team wat ongeslagen is, echter verslapt het weer en kan De Zaan/De Ham weer uitlopen naar 4-7. Wederom moet de knop om en zullen we gas moeten geven. Gelukkig gebeurt dit en tussenstand eind 3e kwart is 6-7. Man, man, man, wat maken we het onszelf moeilijk. En onnodig ook. De beleving bij onze tegenstander is groter. Zij voelen dat er een stunt in zit en vechten voor wat ze waard zijn. We spelen technisch/tactisch niet de beste wedstrijd, dus dan maar knokken voor die punten. 

Het eerste doelpunt in het 4e kwart valt echter in ons doel en staan we dus weer met een verschil van 2 doelpunten achter. Gelukkig scoren we tussen minuut 5 en 6 nog 2 keer en trekken de stand recht. Met nog een paar seconden op de klok zelfs nog een ultieme schietkans voor ons, maar die wordt niet benut en zo eindigt deze wedstrijd in een 8-8. Terechte uitslag gezien het wedstrijdbeeld, maar toch wel een teleurstelling voor onze jongens met in het achterhoofd de komende topper a.s. weekend thuis tegen het ongeslagen Ravijn. 

Goed, omgaan met teleurstelling hoort er ook bij en die teleurstelling moeten we omzetten in iets positiefs voor de aanstaande topper.

Komende week volle bak trainen en dan klaar zijn voor de komende 2 wedstrijden voor de korte winterstop. Niet tegen de minsten overigens, zoals gezegd eerst 10 december thuis tegen Het Ravijn en de week er op de lastige uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV. 

Laten we zorgen voor een volle tribune komende zaterdag!

De speakert

Vereniging voor jong en oud, recreatie en eredivisie.

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de
ZPB H&L Productions nieuwsbrief.
Zo blijf je op de hoogte!

Adres

Inge de Bruijn Zwembad
Hamburg 200
2993 LG, Barendrecht

Route planner